7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    


Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska)
Zrobiłam z podanych proporcji warzyw, ale tofu dałam tylko pół kostki. Doprawiłam solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, kolendrą, tymiankiem i czosnkiem. Spróbowałam i wydawało mi się to jakieś dziwne, ale przez noc przegryzło się w lodówce i w kanapce z pomidorem jest całkiem smaczne, a z ogórkiem kiszonym jest wręcz wow ;)
Lilly Lill 2016-09-09 09:26:39.805

Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska)
Gotujemy az zmieknie czy soczewica?
yaromir 2016-09-06 12:44:05.852

Makaron sojowy z tofu, pomidorami i groszkiem (wegańska)
Nigdy nie robiłam potrawy z masłem orzechowym w składzie i muszę przyznać, że to był mój błąd. Bardzo intrygujące w smaku!
zyberka 2016-09-06 11:37:27.939

Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
czy fasolki nie trzeba wczesniej namoczyc?
paczek1 2016-09-03 13:46:07.34

Ukraińskie gołąbki z surowych ziemniaków i kaszy jęczmiennej (wegańska)
robię z tego przepisu po raz chyba setny, najlepsze gołąbki na świecie!
~zgbbgb 2016-09-02 20:14:37.901

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Tak, jak w przepisie. Sprawdzone przez wiele osób wielokrotnie. Można eksperymentować z innymi proporcjami...
Dana 2016-08-30 16:47:45.591

Idealny dżem malinowy (wegańska)
Srebrnobrody, a jeśli komuś zależy tylko na smaku, to co wtedy? Nie każdy jest opętany ideą raw food, więc nie przesadzaj; na ogół ludzie są świadomi tego, co robią, więc pozwól innym podjąć ryzyko zabicia witamin i poniesienia konsekwencji tego;)
Co do przepisu – wypróbuję!
~Teresa 2016-08-29 18:41:20.61

Szarlotka z budyniem (wegańska)
Właśnie jem, na ciepło, prawie mruczę ze szczęścia. Przepyszna! Zrobiłam pół porcji, na mleku orzechowym (próbuję przerobić tony orzechów ze spiżarni), a budyń po prostu robiony ze skrobi. Nie przykrywałam folią, upiekła się w 30 minut (w keksówce).
~J. 2016-08-27 22:16:51.027

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
To nie jest komentarz a raczej pytanie. Czy ja dobrze rozumiem? Na 4 l wody ćwierć kg soli?! Toż te ogórki moim zdaniem w ogóle nie do zjedzenia
~elso 2016-08-27 11:03:11.028

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Zrobiłam i wyszło zaskakująco dobre. Trochę przypomina mięsny ;-) leciutki, pikantny, wchodzi do jadłospisu

mańka 2016-08-27 09:21:03.99

Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Przepraszam za wytknięcie ale szukałem cukru waniliowego i nie wiem czy taki istnieje ale chyba chodziło o cukier wanilinowy
~Robert Zmysłowski 2016-08-26 10:05:51.446

Idealny dżem malinowy (wegańska)
Jest jedna podstawowa prawidłowość: im dłużej coś gotowane, tym mniej wartościowe! W trakcie obróbki termicznej w wysokiej temperaturze - gotowania, smażenia etc - " w powietrze" ulatuje to, na czym nam najbardziej zależało !!!
~Srebrnobrody 2016-08-26 08:19:39.021

Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
W przepisie nie ma soli. Robiłam już dahl z tego przepisu wielokrotnie i nigdy nie użyłam ani trochę, ale zastanawiam się czy to nie błąd? To nietypowe takie :) Zupa bez soli.
Kociabanda 2016-08-21 13:08:43.37

Pasztet z cukinii - przepis babci (lakto-ovo-wege)
Wypróbowałam przepis i muszę przyznać, że rewelacyjny! Pasztet wyszedł aromatyczny, miękki i smaczny, a warzywa doskonale imitują w nim mięso :-)
~Karolina 2016-08-20 18:07:37.631

"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Jest boski przepis a makaron z cukini suuuuuper robie go często odkąd korzystam z diety dr Dąbrowskiej super
~ewa 2016-08-20 07:22:39.555

"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Jest boski przepis a makaron z cukini suuuuuper robie go często odkąd korzystam z diety dr Dąbrowskiej super
~ewa 2016-08-20 07:21:56.736

Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Kolejny raz robię te wiśnie i rozsyłam dla rodziny. Moja siostra co roku robi na urodziny swojego męża tort czekoladowy właśnie z tymi wiśniami (odsączonymi). Według Kanadyjczyka, którego ulubionymi słodyczami na codzień są keczup i sos barbacue, to najlepszy tort na świecie ;-)
Pyszne, mało roboty, mało cukru i wiśnie zachowują swój świeży smak. Prawdę mówiąc ja to najbardziej lubię ten sok wlany do czarnej herbaty. Robię też z tych wiśni kisiel.
PASTERYZOWAENIE W PIEKARNIKU: Czasem tak robię. Zimne słoiki do nienagrzanego piekarnika. Ustawiam 100 stopni + termoobieg, grzałka góra-dół (nie mam wyboru, bo poza tym działa tylko opcja Grill). Od momentu nagrzania do 100 stopni trzymam słoiki 15-20 minut. W zależności od ich wielkości (tak jak Patrycja napisała w przepisie, ta sama zasada). Piekarnik mam elektryczny, więc chyba wychodzi drożej, ale z drugiej strony mniej babrania i przy pasteryzowaniu w garnku łatwiej się opażyć. Najlepiej spróbować obydwu metod i wybrać tę odpowiednią dla siebie.
~Marta 2016-08-17 21:49:08.024

Pęczak z pomidorami i porem (wegańska)
Naprawdę dobre, chyba przez tego pora który podkreśla smak. Zrobiłam z gryczaną, nie dodalam curry, a pora smażyłam na maśle.Polecam
mańka 2016-08-17 21:01:33.1

Minestrone - zupa jarzynowa, która daje dużo możliwości (wegańska)
No właśnie ze względu na dziecko na łatwiznę pójść nie mogę. Kostki itp odpadają (zapomniałam, że w ogóle istnieją). Niestety zabrałam się za robotę zanim przeczytałam Twój wpis i narobilam się jak głupia. Najpierw wywar , potem druga włoszczyzna i osobno dodatki :( Bałam się, że jak nie zrobię najpierw wywaru to wyjdzie woda z warzywami. Wyszło całkiem dobrze, ale klełam samą siebie, że mnie w ogóle podkusiło się tego tykać :D Następnym razem spróbuję połączyć gotowanie wywaru z sukcesywnym dorzucaniem dodatków, choć trochę się boję, że z moimi talentami albo coś rozgotuję, albo czegoś niedogotuję. Do następnego razu jednak daleko, bo przy tym pierwszym wylałam siódme poty i mam chwilowego wstręta do ambitnych przepisów ;) Dziękuję za podpowiedź :)
Kociabanda 2016-08-15 20:38:32.666

Cukinie duszone po toskańsku (z pomidorami) (lakto-wege)
Bardzo dobre, cukinię na przyszłość pokroje w półplasterki. Dodałam dużo pieprzu i jeszcze zioła prowansalskie. Dziękuję za przepis.
mańka 2016-08-15 17:30:30.225

Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska)
Po trzech latach znowu je zrobiłam,pycha! Co prawda teraz zamiast granulatu soczewica, pominelam ziemniaki, wbilam za to dwa jajka dla łatwiejszego smażenia, bo nie jestem weganką. Polecam dodac dużo papryki wędzonej, aromat przy smażeniu obłędny. Prócz niej dodałam jeszcze mielonej kolendry, czosnek granulowany, platki drożdżowe, majeranek, pieprz i duuzo sosu sojowego. Do tego trzy drobno pokrojone pomidory suszone z oleju. W tych przyprawach jest moc!
~majczi 2016-08-12 22:43:52.175

Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska)
Wyszlo baaardzo dobre, ale jak makrela nie smakuje :D
~Mniam 2016-08-12 14:20:10.792

Szybki kuskus z papryką, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Ja dziś zrobiłam w wersji z indyjskimi przyprawami:
Garam masalą, mielonym imbirem, curry, kardamonem i kminem.
Wyszło dosyć ostre, ale mega dobre ;)
~Weronika 2016-08-11 12:41:06.976

Cukinie duszone po toskańsku (z pomidorami) (lakto-wege)
Specjalnie dla tego przepisu się zarejestrowałam ;) Przepyszne i banalnie proste! Dodałam na koniec marynowane tofu pokrojone w kostkę, a całość podałam z kasza gryczaną. Ge-nial-ne!
lesna82 2016-08-10 21:21:44.752

Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Świetne ciasto! Dzięki za przepis.
~Teresa 2016-08-09 14:58:42.972

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas