7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    


Sos słodko-kwaśny z pomidorami i ananasem (wegańska)
Pyszny! Prawdziwy Chińczyk! Dziękuję!
~Chika 2016-09-25 19:51:13.499

Bombay pot 2 - ostry kociołek z ziemniakami, papryką, kabaczkiem i bakłażanem (wegańska)
Po przerwie kolejny raz wróciłem do tego przepisu. Kolejny raz jestem bardzo zadowolony:)
zabrzanin 2016-09-14 15:19:16.821

Pasztet z cukinii - przepis babci (lakto-ovo-wege)
Fajny, wilgotny. Trochę mi się przypalil, dalabym na 60-65 minut. Zamiast natki dałam jarmuż, też ok.
mańka 2016-09-13 20:28:38.522

Galaretka z herbaty malinowej z arbuzem (wegańska)
Warto dowiedzieć się o www.przyslijprzepis.pl/artykul/slowo-klucz-pektyna :)
albert222 2016-09-12 14:40:54.964

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Kiedy wyjęłam ciasto z piekarnika byłam zawiedziona - spód wyszedł mi strasznie suchy. Jednak po kilku godzinach nasiąkł od jabłek i szarlotka jest przepyszna. Rodzina się zachwyca!
Olenika92 2016-09-12 10:20:35.834

Rosti (roesti) - szwajcarskie placki ziemniaczane (wegańska)
@Grina - spoko. Nie przejmuj się. Można urozmaicić ;-) i dodać np. chudy boczuś;-) pokroić i usmażyć
~jarvis 2016-09-11 08:26:24.541

Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana z cebulą (wegańska)
ha ha ha przepis na kartoffelsalat z ogórkami kiszonymi , a gdzie w Niemczech kupisz ogórki kiszone ????
~joanna 2016-09-10 22:23:50.139

Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska)
Zrobiłam z podanych proporcji warzyw, ale tofu dałam tylko pół kostki. Doprawiłam solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, kolendrą, tymiankiem i czosnkiem. Spróbowałam i wydawało mi się to jakieś dziwne, ale przez noc przegryzło się w lodówce i w kanapce z pomidorem jest całkiem smaczne, a z ogórkiem kiszonym jest wręcz wow ;)
Lilly Lill 2016-09-09 09:26:39.805

Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska)
Gotujemy az zmieknie czy soczewica?
yaromir 2016-09-06 12:44:05.852

Makaron sojowy z tofu, pomidorami i groszkiem (wegańska)
Nigdy nie robiłam potrawy z masłem orzechowym w składzie i muszę przyznać, że to był mój błąd. Bardzo intrygujące w smaku!
zyberka 2016-09-06 11:37:27.939

Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
czy fasolki nie trzeba wczesniej namoczyc?
paczek1 2016-09-03 13:46:07.34

Ukraińskie gołąbki z surowych ziemniaków i kaszy jęczmiennej (wegańska)
robię z tego przepisu po raz chyba setny, najlepsze gołąbki na świecie!
~zgbbgb 2016-09-02 20:14:37.901

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Tak, jak w przepisie. Sprawdzone przez wiele osób wielokrotnie. Można eksperymentować z innymi proporcjami...
Dana 2016-08-30 16:47:45.591

Idealny dżem malinowy (wegańska)
Srebrnobrody, a jeśli komuś zależy tylko na smaku, to co wtedy? Nie każdy jest opętany ideą raw food, więc nie przesadzaj; na ogół ludzie są świadomi tego, co robią, więc pozwól innym podjąć ryzyko zabicia witamin i poniesienia konsekwencji tego;)
Co do przepisu – wypróbuję!
~Teresa 2016-08-29 18:41:20.61

Szarlotka z budyniem (wegańska)
Właśnie jem, na ciepło, prawie mruczę ze szczęścia. Przepyszna! Zrobiłam pół porcji, na mleku orzechowym (próbuję przerobić tony orzechów ze spiżarni), a budyń po prostu robiony ze skrobi. Nie przykrywałam folią, upiekła się w 30 minut (w keksówce).
~J. 2016-08-27 22:16:51.027

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
To nie jest komentarz a raczej pytanie. Czy ja dobrze rozumiem? Na 4 l wody ćwierć kg soli?! Toż te ogórki moim zdaniem w ogóle nie do zjedzenia
~elso 2016-08-27 11:03:11.028

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Zrobiłam i wyszło zaskakująco dobre. Trochę przypomina mięsny ;-) leciutki, pikantny, wchodzi do jadłospisu

mańka 2016-08-27 09:21:03.99

Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Przepraszam za wytknięcie ale szukałem cukru waniliowego i nie wiem czy taki istnieje ale chyba chodziło o cukier wanilinowy
~Robert Zmysłowski 2016-08-26 10:05:51.446

Idealny dżem malinowy (wegańska)
Jest jedna podstawowa prawidłowość: im dłużej coś gotowane, tym mniej wartościowe! W trakcie obróbki termicznej w wysokiej temperaturze - gotowania, smażenia etc - " w powietrze" ulatuje to, na czym nam najbardziej zależało !!!
~Srebrnobrody 2016-08-26 08:19:39.021

Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
W przepisie nie ma soli. Robiłam już dahl z tego przepisu wielokrotnie i nigdy nie użyłam ani trochę, ale zastanawiam się czy to nie błąd? To nietypowe takie :) Zupa bez soli.
Kociabanda 2016-08-21 13:08:43.37

Pasztet z cukinii - przepis babci (lakto-ovo-wege)
Wypróbowałam przepis i muszę przyznać, że rewelacyjny! Pasztet wyszedł aromatyczny, miękki i smaczny, a warzywa doskonale imitują w nim mięso :-)
~Karolina 2016-08-20 18:07:37.631

"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Jest boski przepis a makaron z cukini suuuuuper robie go często odkąd korzystam z diety dr Dąbrowskiej super
~ewa 2016-08-20 07:22:39.555

"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Jest boski przepis a makaron z cukini suuuuuper robie go często odkąd korzystam z diety dr Dąbrowskiej super
~ewa 2016-08-20 07:21:56.736

Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Kolejny raz robię te wiśnie i rozsyłam dla rodziny. Moja siostra co roku robi na urodziny swojego męża tort czekoladowy właśnie z tymi wiśniami (odsączonymi). Według Kanadyjczyka, którego ulubionymi słodyczami na codzień są keczup i sos barbacue, to najlepszy tort na świecie ;-)
Pyszne, mało roboty, mało cukru i wiśnie zachowują swój świeży smak. Prawdę mówiąc ja to najbardziej lubię ten sok wlany do czarnej herbaty. Robię też z tych wiśni kisiel.
PASTERYZOWAENIE W PIEKARNIKU: Czasem tak robię. Zimne słoiki do nienagrzanego piekarnika. Ustawiam 100 stopni + termoobieg, grzałka góra-dół (nie mam wyboru, bo poza tym działa tylko opcja Grill). Od momentu nagrzania do 100 stopni trzymam słoiki 15-20 minut. W zależności od ich wielkości (tak jak Patrycja napisała w przepisie, ta sama zasada). Piekarnik mam elektryczny, więc chyba wychodzi drożej, ale z drugiej strony mniej babrania i przy pasteryzowaniu w garnku łatwiej się opażyć. Najlepiej spróbować obydwu metod i wybrać tę odpowiednią dla siebie.
~Marta 2016-08-17 21:49:08.024

Pęczak z pomidorami i porem (wegańska)
Naprawdę dobre, chyba przez tego pora który podkreśla smak. Zrobiłam z gryczaną, nie dodalam curry, a pora smażyłam na maśle.Polecam
mańka 2016-08-17 21:01:33.1

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas