7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785    


Grzanki po walijsku (lakto-ovo-wege)
Jak dla mnie bomba!!!
fenRis 2003-08-29 00:00:00.0

Tofu własnej produkcji (wegańska)
Jedna szklanka soku z cytryny w zupełności wystarcza
~Desertus 2003-08-28 00:00:00.0

Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Po prostu mniamuśne!!! Dzięki!
~BRETHIL 2003-08-28 00:00:00.0

Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege)
Ja jeszcze dodaję słonecznik, pychotka
~jola 2003-08-28 00:00:00.0

Gofry holenderskie z sosem truskawkowym (lakto-ovo-wege)
takiego smaka mi narobiliscie ze wlasnie zabieram sie do robienia goferkow!!mam nadzieje ze mi wyjda bo robie je pierwszy raz a nie chce sie zniechecic:))
~martula 2003-08-28 00:00:00.0

Papryka konserwowa (na zimę) (wegańska)
Luuuudzie! zaufajcie tak jak i ja zaufałem temu przepisowi. Papryczka palce lizać, ja tylko krótko pasteryzuję max 5 min.
~irek 2003-08-27 00:00:00.0

Tiramisu (lakto-ovo-wege)
Kurde cały likier czy może tylko 1/2 litra?
autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0

Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)
sos jest naprawdę pyszny, zwłaszcza jak wykorzysta sie świeże pomidory. mniam mniam
~daga 2003-08-26 00:00:00.0

Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód)
godzine i nic???? tutaj: puszka.pl/przepis/486-przepis.html jest "AMARANTUS - PRZEPIS PODSTAWOWY". tam pisza ze wystarczy 15 min. od zagotowania.....
autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0

Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód)
Kurcze! wlasnie co z tym amarantusem... ja gotowalam go godzine i nic......... czy byl stary? a moze trzeba go namoczyc?
~HOLKA 2003-08-25 00:00:00.0

Dynia marynowana z goździkami, cynamonem i estragonem (wegańska)
sprawdzimy
autor anonimowy 2003-08-24 00:00:00.0

Pikle patisonowe (wegańska)
W tym roku po raz pierwszy mam na działce patisony. Nie bardzo wiedziałam jak je utrwalić na zimę. Dzięki wam wiem. Myślę ,że przetwory będą super.
~Krystyna 2003-08-23 00:00:00.0

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Świetny pomysł na bombowe ciasto.
~gefryda 2003-08-21 00:00:00.0

Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Dominiku, a czy maslo roslinne jest weganskie?
Rena 2003-08-20 00:00:00.0

Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Proponuje przeniesc do kategorii wegetarianskiej - w przepisie jest maslo, bynajmniej nie weganskie ;-)
~Dominik 2003-08-20 00:00:00.0

Wkurzone rurki (penne) z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem (wegańska)
pysznosci! bardzo proste i sycace!
Rena 2003-08-20 00:00:00.0

Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia) (wegańska & RAW)
Mając taki żur możemy ugotować "barszcz żytni", potrawę z lat mojej młodości spędzonej w Strachocinie koło Sanoka.
Przepis:
Gotujemy warzywa: marchew, pietruszka, seler, cebula. Warzywa wyrzucamy.
Zamiast tego możemy do gotującej się wody dodać "Vegety" - wtedy gotowanie potrawy trwa mniej niż trzy, cztery minuty.
Dodajemy kminku (owocków). Zagotowujemy (aby kminek zmięknął). Mieszając wlewamy zakwas. Zupa powinna być dość gęsta.
Jada się to z ugotowanymi osobno ziemniakami. Można też podawać w filiżance.
Wszyscy, którzy to u mnie jedli byli zachwyceni.
~Testep 2003-08-18 00:00:00.0

Ratatouille z selerem (wegańska)
polecam dodac dynii obranej i pokrojonej w kosteczke
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

Bigos wegański z włoszczyzny i kapusty kiszonej lub mieszanej (wegańska)
ja do bigosu warzywnego dodaje jeszcze dynie i cukinie pokrojone w kostke, szczegolnie dynia dodaje ciekawego smaku
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

A może warzywny ryż curry? (wegańska)
zgadzam sie z przedmowca, szczerze mowiac oczekiwalem potrawy ze swiezych warzyw, w zimie mozna zyc na mrozonkach, ale w lecie przeciez szkoda
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska)
ja do kwaszenia barszczu daje nieosolonej, zimnej wody zrodlanej; pozdrawiam
~maciek 2003-08-13 00:00:00.0

Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska)
żeby nie chłonęły tłuszczu moja mama dodawała trochę octu, ok łyżki. W innej wersji dodaje się troszkę mocnego alkoholu / i tak wyparuje/
bonnaa 2003-08-13 00:00:00.0

Leczo mojej mamy (z pieczarkami) (wegańska)
tez dodaje cukini, ale obranej
~maciek 2003-08-12 00:00:00.0

Leczo (wegańska)
ja do lecza jeszcze daje pokrojonej w kostki cukini; swoja droga najlepiej je zrobic dzien wczesniej i zaczekac az sie przegryzie
~maciek 2003-08-12 00:00:00.0

Twarożek z marchewką (lakto-wege)
dla mnie pyszny przepis na śniadanie do pracy, nie dosmaczam cukrem czy solą, ale cynamonem... pycha:)
bonnaa 2003-08-10 00:00:00.0

   775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas