7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794  


Ziemniaki z grilla lub piekarnika w aromatycznej omaście (wegańska)
ziemniaczki udaly sie wysmienicie. sos, ktorym byly polane w czasie pieczenia, spowodowal, ze unosil sie taki zapach, ze wszystkim ciekla slinka...
Rena 2001-05-05 00:00:00.0

Warzywa marynowane na grillu (wegańska)
ja wyprobowalam baklazana i czerwona papryke. o ile baklazan okazal sie ciekawy w smaku, szczegolnie w polaczeniu z bulka i maslem (taki specyficzny, slodkawy smak),to papryka okazala sie hitem - czegos tak doskonalego w smaku to dawno nie jadlam!!!
Rena 2001-05-05 00:00:00.0

Banany pieczone w ognisku (wegańska)
to niezwykle wykwintny (jak na grilla) deser. bardzo smaczny. banany sie calkiem nie rowalily, zas czekolada sie cudownie rozplynela na calych bananach. Ania Kowalska z grupy pl.rec.kuchnia dodala jeszcze cynamon i starte drobno orzechy - mysle, ze tak jest jeszcze pyszniej.
Rena 2001-05-05 00:00:00.0

Krem brokułowy na zimno (lakto-wege)
Kremik jest znakomity .Delikatny i finezyjny ale tez ma w sobie to cos, co sprawia, ze przy najblizszej okazji chcialabym poczestowac nim swoich gosci.Niezwykle istotna jego zaleta jest tez to, ze robi sie go bardzo szybko.Zrobilam to jako zupe-krem na cieplo. Kiedys jadlam cos podobnego w jednej z renomowanych warszawskich restauracji .Dosmaczylam to jeszcze czosnkiem. Pycha. dzieki za przepis.
~Halszka 2001-04-29 00:00:00.0

Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (lakto-ovo-wege)
przetestowalam, ze nie trzeba czekac godzine, mozna smazyc od razu po zmieszaniu skladnikow. polecam tez wiecej kukurydzy - ja daje 400 g (mrozonke). te placki zachwycily nawet moja mame:)
Rena 2001-04-28 00:00:00.0

Makaron ze szpinakiem, kukrydzą i fasolką szparagową (wegańska)
uuups... zapomniałam o oliwie w przepisie, przepraszam :-))
magda firlit 2001-04-26 00:00:00.0

Placki ziemniaczane z charakterem (wegańska)
Placki ziemniaczane z charakterem:
Podsłuchane w Radio Gdańsk i wypróbowane:
1. Do tradycyjnie przygotowanych placków dodać czosnek i dużo ziół (przede wszystkim majeranek i zioła prowansalskie)
2. (to już moja modyfikacja) - j.w. ale bez czosnku. Za to czosnek dodajemy do dipu jogurtowego, który jemy z plackami.
Dip: na tarce warzywnej zetrzeć świeży ogórek, posolić, zlać powstały sok, dodać zmiażdzony czosnek, wymieszać z jogurtem.
Smacznego!
~wave 2001-04-26 00:00:00.0

Grzanki / bułeczki czosnkowe (lakto-wege)
hm, zastanawiam sie wlasnie co tez sie dodaje do roznych rodzajow pieczywa...
tzn. i tak nie przepadam za pieczywem, a juz zwl. za bialym, ale zawsze lepiej wiedziec niz nie wiedziec :)
w kazdym badz razie ostatnio w ulotce provamelu. i tam, w e wskazówkach dla ludzi uczulonych na mleko krowie, na liście tego, czego nie powinno sie jeść są: chleb mleczny, pieczywa z rodzynkami, pieczywo kanapkowe, bułeczki... i co o tym myśleć?

a! tak wogole to zadne sklepowe pieczywo nie jest zapewne nie tylko weganskie ale i wegetarianskie. dodaje sie przeciez cysteine.
patrycccja 2001-04-24 00:00:00.0

Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska)
Fajny przepis. Faktycznie, w wodzie z konserwowego groszku jest chyba więcej dobra, niż w nim samym, co także docenia mój kotek.
A maszynka jest przecież do mielenia, a nie do mięsa...
~Szymek 2001-04-23 00:00:00.0

Grzanki / bułeczki czosnkowe (lakto-wege)
Niezły przepis jak większość, tylko te kajzerki... czy naprawdę myślicie, że to wegański produkt?
~Szymek 2001-04-23 00:00:00.0

Gołąbki (wegańska)
Oprócz lub zamiast granulatu sojowego można dodać różnych suszonych grzybów i też wyjdzie nieźle...
~Szymek 2001-04-23 00:00:00.0

Kwas chlebowy z dodatkiem soku z cytryny (wegańska & RAW)
Doskonały napój chłodzący a ponadto bardzo zdrowy. Zawiera dużo witamin, to jest samo zdrowie. Jeżeli nie chcesz robić sam tego napoju, można kupić w sklepie. Na pewno jest we Wrocławiu. Doskonały na "kaca".
~dvjacek@euronet.net.pl 2001-04-23 00:00:00.0

Deser: banan z poppingiem amarantusowym (wegańska)
sluchajcie, rewelacja! blyskawiczne w przygotowaniu, smaczne... marzenie ;)
nie wiem jak dla dzieci, ale ja wkropiłam jeszcze soku z cytryny i było jeszcze lepsze!
jako admin nie darowałam sobie i wrzuciłam przepis jeszcze do kilku kategorii :)
patrycccja 2001-04-18 00:00:00.0

Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege)
Szybko sie je robi i dobrze smakuja - polecam!!!
Rena 2001-04-17 00:00:00.0

Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
Jak byłam mięsna, to robiłam słoiki z mięsem na wakacje zamykając je w szybkowarze. Gotowałam tylko raz. ok 1 godz.Moze z tym posztetem można tak samo?
Hanka
~Hanka 2001-04-12 00:00:00.0

Kotlety z bakłażana z egzotycznej marynaty (wegańska)
Uważam, że te kotlety są przepyszne! trzeba tylko uważać, jakie zioła się dodaje, gdyż miają one decydujacy wplyw na smak. Ja ostatnio dodałam ziół prowansalskich, a następnym razem dodam tylko soli i pieprzu :)))
Rena 2001-04-10 00:00:00.0

Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety) (wegańska)
boczniakowy debiut okazał się dzieki temu przepisowi miłym wspomnieniem sobotniego leniwego śniadania...
Rena 2001-04-06 00:00:00.0

Surówka z fenkuła z pomidorami (wegańska & RAW)
bardzo orzeźwiająca sałatka.
Rena 2001-04-06 00:00:00.0

Makaron z piekarnika [Rigatoni al forno] z pomidorami i kaparami (wegańska)
dobra nie musicie odpowiadać, właśnie zobaczyłem 84.Pomidory nadziewane makaronem [Pomodori farciti ai maccheroni]
~co to jest nick 2001-04-05 00:00:00.0

Makaron z piekarnika [Rigatoni al forno] z pomidorami i kaparami (wegańska)
te włoskie nazwy są oryginalne czy każdy se wpisuje jakieś głupoty tak dla jaj?
~co to jest nick 2001-04-05 00:00:00.0

Burgery z prosa (kaszy jaglanej) i warzyw (wegańska)
Rzeczywiście bardzo dobre, zrobiłam z modyfikacjami. Robiłam na 2 sposoby - piekłam i smażyłam jak kotlety. Pieczone lekko za suche, ale poszło wszystko.
~mama vege 2001-04-03 00:00:00.0

Sos P. (pieczarkowo-porowy) (wegańska)
wojtek zrobil nam dzis ten sos z pomoca kingi - to ona namowiła go żeby dodał przesmazonego pora zamiast kostki, bo ja sie upieralam ze kostki nie chce. swoja droga rewelacyjny patent.
jedlismy z kasza jaglana, ale praktycznie z kazda jest pyszny - nawet z gryczana mi smakuje, choc za nia niezbyt przepadam delikatnie mowiac.
mozna jeszcze ogoreczka kiszonego polozyc i pycha!
patrycccja 2001-03-28 00:00:00.0

Kefir domowy (lakto-wege)
Ja nie gotuję mleka, kupowane w sklepie już jest pasteryzowane. Stosuję też inne proporcje, 1:5 na korzyść mleka.
Można też wziąć 1 cz. kefiru, 4 cz. zwykłego mleka i 1 cz. skondensowanego mleka z puszki. Kefir lepszy (ale i tłustszy).
Gandalf 2001-03-28 00:00:00.0

Majonez kręcony w jedną stronę (ovo-wege)
o przepraszam, wkradl sie błąd. już wszystko naprawiłam. a następnym razem prosiłabym, abys wszelkie usterki zgłaszał(a) mi mailem, a nie w komentarzach... niestety człowiek jest omylny i trzeba sie z tym liczyć; a w komentarzach lepiej dodac jakąs ocene potrawy zamiast takich uwag - bardziej sie przyda reszcie uzytkowników ;))))))
patrycccja 2001-03-27 00:00:00.0

Majonez kręcony w jedną stronę (ovo-wege)
to nie jest przepis wegański(chyba, że żółtko ma być sojowe????!!!)
autor anonimowy 2001-03-26 00:00:00.0

   784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794  





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas