7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14    


Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Ja robię podobnie ale dodaję około 200-300 gram kiełbasy
(w półplasterkach , można podsmażyć ) np. toruńskiej , na 1 kg użytych ziemniaków .
~Qlfon 2016-03-21 20:07:15.658

Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska)
Mojego znajomego teściowa robi barszcz, gotując osobno w jednym garnku rosół i w drugim buraki w całości ale w tzw. mundurkach. Chyba to nieco dziwne, prawda? Następnie po zagotowaniu, gdy są lekko miękkie wyjmuje i obiera, a następnie rozdrobnione wrzuca do gotowego rosołu. Pozostały wywar po burakach wylewa. Według mnie, to profanacja barszczu, ponieważ buraki puszczają kolor nawet w mundurkach i tracą swoje właściwości po zagotowaniu. Gospodyni twierdzi, że barszcz jest wspaniały. Ja sądzę, że to produkt barszczopodobny.
~Daneks 2016-03-21 19:08:03.734

Karpatka vegan (wegańska)
Szkoda, ze zdjecia nie ma.
A to taki przepis na ciasto a'la francuskie?
Dla poczatkujacych, takie zdj duzo by wyjasnilo.
~Patti 2016-03-21 17:17:35.728

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
dziękuję zaskakująco dobre i szybkie ciasto. Zrobiłam w dużej tortownicy, też ok
mańka 2016-03-20 11:34:56.834

Zakwas na barszcz wg. dziadka Jurka z Krakowa (wegańska & RAW)
U nas w domu barszcz wigilijny był wyłącznie na kiszonych burakach, jako że my z Kresów, a tam sie tak robiło (oczywiście z uszkami z grzybów z lasu, nie z pieczarek). Sama ten zwyczaj przejęłam, jedyny super-mega genialny barszcz. Teraz kisze buraki częściej, bo do picia, ale proporcje 1 kg buraków na ok. 2 l wody + trochę soli i czosnek i nic więcej. Kisi się koło kaloryfera ok. tydzień. Zlewam do szklanej butelki i trzymam w lodówce. Znakomite lekarstwo! A barszczyk to mało ambitnie z Krakusa :). Z buraczanym pozdrowieniem!
izabeli 2016-03-20 01:56:41.696

"Sajgonki" z ciasta francuskiego z duszonymi warzywami, kiełkami i groszkiem (lakto-ovo-wege)
Ostatnio bardzo je polubiłam , szczególnie te akurat bez mięsa. Jakoś staram się samemu całkowicie z niego zrezygnować. Super mi pasuje dodatki z pietruszką, marchwią, mogą być grzyby i super też pasuje dobrze ugotowany ryż. Także warto spróbować z dobrym pieczonym jabłkiem. Warto z tym eksperymentować od siebie dodam też takie nietypowe pomysły www.open-youweb.com/jak-zrobic-sajgonki/ tego ostatniego nie polecam bo jest dziwny.
~Agnieszka 2016-03-18 22:33:02.782

Sernik z tofu czekoladowy - pyszny (wegańska)
Jest przepyszny :)
~Aga 2016-03-17 22:50:08.404

Babeczki z zieloną herbatą matcha i pistacjami (wegańska)
Heeej, "matcha" sama w sobie jest dość drogim i niełatwo dostępnym produktem, myślisz, że dodanie zwykłej zielonej herbaty, którą może za pomocą blendera uda się sproszkować, też da radę? :)
~Łasuch 2016-03-13 22:39:54.235

Ziemniaki pieczone przekładane warzywami (wegańska)
To w końcu pieczone czy duszone? bo to dwie zupełnie różne formy obróbki termicznej, więc proszę autora przepisu o poprawienie go.
MagdaM 2016-03-13 17:41:54.625

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Super przepis, smaczne ciasto , polecam , stało się ulubioną i często pieczoną słodkością w moim domu. Całą rodzina uwielbia.
Stokrotka75 2016-03-11 19:18:04.493

Koktajl warzywno-owocowy - bomba odpornościowa (wegańska & RAW)
Mega
Toszka 2016-03-11 17:31:48.568

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Panie! To je dobre! :D
A tak poważnie, to jest świetny, prosty i smaczny przepis. Miło zobaczyć, że każdy dodaje coś od siebie i ma własny sposób na gulasz to znaczy, że danie ewoluuje. Ja po przeczytaniu komentarzy i zainspirowaniu się dobrymi radami dodałem dużo czosnku, lubczyk i kotlety sojowe. A od siebie pół kilo marchwi, odrobinę chilli i łyżeczkę cząbru dla dopełnienia smaku. Właśnie szamam i wyszło wyśmienite. Polecam wszystkim :)
~Paweł 2016-03-08 18:37:51.717

Wegańskie placki po węgiersku na szybko (bezglutenowe) (wegańska)
Super pomysł, żeby nie smażyć samych ziemniaków 😉
alexrsandraaq 2016-03-07 17:23:31.821

Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska)
A jednak my po prostu nie lubimy rozmarynu. Wypróbowałam już trzy przepisy z tą przyprawą i za każdym razem kompletna porażka! Muszę spróbować tej lasagne z pominięciem rozmarynu :)
Kociabanda 2016-03-07 16:29:34.0

Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska)
Zrobiłam. Rozmaryn to chyba nie moja, ani nie męża, ani nie dziecka przyprawa, bo już trzeci raz się okazuje, że dania z rozmarynem nikt nie chce jeść. W wersji z przepisu dla nas niezjadliwe. Sytuację uratowaly odrobinę kurkuma,carry i pieprz ziołowy... Nadal jednak jest słabo. Zaryzykuję chyba jeszcze sos sojowy i czerwoną paprykę...
Kociabanda 2016-03-07 15:57:59.915

Keks (wegańska)
robiłam na święta, pycha! Teraz zajrzałam żeby sobie przypomnieć przepis; pora na powtórkę :-)
hikora 2016-03-07 15:26:05.693

Kotlety z ziemniaków i soczewicy (wegańska)
Wychodzą raczej placuszki, niż kotleciki, w dodatku nie "ścinają się" i masa się rozpada. :(
~Martyna 2016-03-04 23:49:58.967

Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska)
O co chodzi z tą pastą pomidorową??? Chodzi o przecier?
Kociabanda 2016-03-04 21:29:26.211

Babeczki (mufinki) marchewkowe (wegańska)
Dałam mało oleju, z ćwierć szklanki tylko, piekłam w foremkach silikonowych, więc spokojnie wystarczyło tyle, a nawet można mniej. Nie słodziłam prawie wcale. Rodzynki zamiast cukru są idealne. Przepis super. Wyszły bardzo dobre, a w piekarniku siedziały ponad 35 minut.😊
alexrsandraaq 2016-03-02 21:42:50.625

Green & Yellow (wegańska & RAW)
prawie jak mięsny jeż
~Daro 2016-03-02 10:37:52.536

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Super smaczne pachnie nieziemsko i ribi za syta kokacje i lub lunch do pracy polecam bardzo!
MadInGlasvegas 2016-02-29 23:23:20.108

Makaron z sosem Alfredo (z silken tofu) (wegańska)
Super Marta, bardzo się cieszę :D Mi też do tego typu sosów bardzo pasują zielone warzywa - nie wiem czemu, ale koniecznie musza być zielone. Dokładnie tak jak u ciebie - najlepiej groszek (oczywiście nie konserwowy), brokuły lub JARMUŻ, dużo jarmużu! :)
patrycccja 2016-02-28 18:11:04.22

Brownie (wegańska)
Pyszne moje ulubione : )
lidusia34 2016-02-27 16:45:46.022

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
U mnie ta pasta stała najdłużej 3 dni. Potem zwykle przerabiam ją na pesto do makaronu. To znaczy dodaję zmiksowane orzechy lub pestki. Tak jak w komentarzach poniżej oregano świetnie komponuje się z groszkiem. Lubię też dodać drobno posiekany (ale niezmiksowany) szczypiorek lub koperek. Proste, pyszne, tanie, no i zielone kiedy za oknem buro, a do wiosny daleko.
~Marta 2016-02-26 15:50:24.44

Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
Ok, byłam bardzo sceptyczna, bo jestem smakowo dość wybredna, ale ta pasta jest ekstra! Ma niepowtarzalny smak, którego do tej pory nawet sobie nie wyobrażałam. Jest super, bardzo dziękuję za przepis. :) Zdecydowanie będę robić częściej.
P.S. Nie dawałam sosu sojowego - samo tofu, orzechy ze skórką (bo nie chciało mi się obierać), pieprz, sól i łyżkę oleju.
~e. 2016-02-26 15:01:18.7

   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14    





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas