7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka nicejska z fasolką szparagową

Kuchnia śródziemnomorska.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

50 g fasolki szparagowej
1 jajko
1 nieduży pomidor
pól główki sałaty
zioła (np. bazylia, natka, koperek)
sól
pieprz

sos winegret:
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka białego octu winnego
1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

1. Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku.
2. Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki lub plastry.
3. Pomidora pokroić w ćwiartki lub plasterki.
4. Sałatę rozdrobnić palcami i ułożyć na dużym, płaskim półmisku.
5. Na sałacie położyć pozostałe składniki, polać je sosem winegret zmieszanym z czosnkiem (przeciśniętym przez praskę lub b. drobno posiekanym), posypać ziołami, solą i pieprzem.

Serwować z bagietką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia (przepis przerobiony na wege)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka nicejska z ziemniakami i białą fasolką (ovo-wege)
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń)
Sałatka grecka (horiatiki) z fasolką szparagową (lakto-wege)
Sałatka z pieczonymi ziemniakami, jajkami i fasolką szparagową (bez ograniczeń)
Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska)
Sałatka z fasolki szparagowej i ogórków kiszonych (wegańska)
Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska)
Sałatka z kalafiora i fasolki szparagowej z winegretem (wegańska)
Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska)
Sałatka z fasoli szparagowej na kwaśno, z cząbrem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas