7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka biało-czerwona z białą rzodkwią i truskawkami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 białe rzodkwie (daikon) (300 g)
2 jabłka
100 g truskawek
2 łyżki soku z cytryny

sos:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 szklanki śmietany kremówki
cukier
szczypta imbiru

Przygotowanie:

Rzodkiew umyć, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Truskawki umyć, osączyć i poprzekrawać na pół. Wszystkie składniki wymieszać.

Przygotować sos: śmietanę ubić, wymieszać z pozostałymi składnikami. Sałatkę skropić sokiem z cytryny i polać sosem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodząca czerwona surówka: pomidor, papryka i truskawki (wegańska)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z jabłkiem i grejfrutem (lakto-wege)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z chrzanem i wiśniami (wegańska & RAW)
Zupka biało-czerwona z ziemniakiem, buraczkiem i tofu (wegańska)
Kolorowa surówka z kapusty białej i czerwonej z marchewką i ogórkiem (lakto-wege)
truskawki w czerwonym winie (lakto-wege)
Daikon gari - biała rzodkiew a'la imbir gari (dodatek do sushi) (wegańska & RAW)
Sushi nasze ulubione - z awokado, marynowaną białą rzodkwią i papryką (wegańska)
Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska)
Surówka z białej rzodkwi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas