7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka kawowa



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

2 szkl. cukru
40 dkg mąki
25 dkg masła
4 jajka
1 torebka cukru waniliowego
13 dkg drobno posiekanych migdałów
3 łyżki kakao
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
otarta skórka z 1 cytryny
tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Zagotować szkl. wody, rozpuścić kawę. Utrzeć miękki tłuszcz z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka. Dodać ostudzoną kawę i migdały. Zmieszać mąkę proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny. Wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto ok. 2 litry. Piec w 175st.C 1 - 1 1/2 godz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Agnieszka (agnieszkawanke@poczta.onet.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos kawowy (bez ograniczeń)
Muffinki kawowe (wegańska)
Pianka kawowa (wegańska)
Muffinki czekoladowo-kawowe (wegańska)
Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń)
Koktajl bananowo-kawowy (wegańska & RAW)
Bezy waniliowe, kakaowe lub kawowe (ovo-wege)
Flip jajeczno-kawowy na mleku (bez ograniczeń)
Mrożona kawa z likierem kawowym (bez ograniczeń)
Angielski deser śmietankowo-kawowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas