7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Babka naleśnikowo-serowa



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ciasto:
2 szklanki mąki,
1 szklanka mleka,
pół szklanki wody
1 łyżka oliwy,
1 jajko,
sól
oliwa do smażenia

farsz:
50 dag sera twarogowego,
3 ugotowane ziemniaki,
2 łyżki śmietany,
2 łyżki startego, łagodnego sera żółtego,
pęczek szczypiorku,
sól, pieprz, papryka do smaku.

Przygotowanie:

Z podanych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Ser i ziemniaki przepuścić przez maszynkę. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na przemian krążki naleśnikowe i warstwy farszu. Wierzch babki posypać żółtym serem. Zapiec ją w piekarniku. Kroić jak tort. Podawać z jarmużem polanym masłem i ćwiartkami pomidorów lub sosem ze świeżych pomidorów, cebuli i czosnku.

Wskazówki i uwagi:

przerobione na wege
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"Zwierciadło"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tort naleśnikowo-serowy (lakto-wege)
delicje naleśnikowe (bez ograniczeń)
Banany w cieście naleśnikowym (ovo-wege)
Naleśnikowa lazania z truskawkami (bez ograniczeń)
Naleśnikowa lazania z pieczarkami (bez ograniczeń)
Kalafior w cieście naleśnikowym (bez ograniczeń)
Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Warzywny tort naleśnikowy (wegańska)
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas