7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kawa po kurdyjsku

Witam!Nauczylem sie takieg parzenia od znajomych Kurdow.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Potrzebny jest do tego:
-tygielek z lyzeczka
-swiezo zmielona kawa
-mala lyzeczka cukru
-kardamon zielony (2-3 ziarenka, zmielic razem z kawa)

Przygotowanie:

skladniki wsypac do tygielka, zalac woda. Parzenie najlepiej jakby sie odbywalo w lazni piaskowej, wtedy piasek ogrzewa tygielek ze wszystkich stron, ale moze tez byc na gazie.
Doprowadzic do wrzenia, zdjac z ognia, zamieszac dokladnie. Doprowadzic do wrzenia i mieszac jeszcze 2 razy. Potem rozlewac do filizanek i delektowac sie.

Wskazówki i uwagi:

Kawa parzona w ten sposob jest mocniejsza niz zalewana po polsku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Robert Wiśniewski"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kawa rumowa (lakto-wege)
Kawa mrożona (lakto-wege)
Kawa po angielsku (lakto-wege)
Czekoladowa kawa (wegańska)
Kawa ananasowa (bez ograniczeń)
Kawa po polsku (ovo-wege)
Kawa po jawajsku (wegańska)
Kawa z kardamonem (wegańska)
Kawa po kubańsku (wegańska)
Kawa hawajska, z rumem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas