7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kompot wieloowocowy z poziomkami na surowo



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

20 dag poziomek,
10 dag malin,
10 dag mirabelek,
10 dag cukru,
3 szklanki wody,
1 kieliszek białego wina,
cynamon

Przygotowanie:

Przygotować syrop z wody, cukru i cynamonu. Po ostudzeniu wlać wino. Owoce przebrać, usunąć nadpsute lub słabo dojrzałe, umyć i usunąć szypułki. śliwki wydrylować. Ułożyć wszystkie owoce w szklanej wazie lub w kompotierkach. Zalać zimnym syropem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopt z surowymi poziomkami i bitą śmietaną (bez ograniczeń)
Chłodnik wieloowocowy (bez ograniczeń)
Wieloowocowe powidła (wegańska)
Placuszki z malinami / poziomkami (wegańska)
Wieloowocowe kostki lodowe (wegańska)
Babeczki kruche ze śmietaną i poziomkami (bez ograniczeń)
Kompot z truskawek (wegańska)
Kompot "suszony" (wegańska)
Kompot wigilijny (wegańska)
Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas