7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

250 g margaryny
250 g (1 szklanka) cukru
4 jaja
200 g (1 szklanka) mąki pszennej
200 g (niepełna szklanka) mąki ziemniaczanej
mała paczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
tłuszcz i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Margarynę roztopić. Całe jaja utrzeć z cukrem i połączyć z przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąką pszenną i ziemniaczaną. Na koniec wlać roztopioną letnią margarynę i dokładnie wymieszać.

Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Piec około 45 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem i polukrować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka piaskowa 4 (ovo-wege)
Babka piaskowa 2 (bez ograniczeń)
Babka piaskowa 5 (bez ograniczeń)
Babka piaskowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa "Grunwald" (ovo-wege)
Babka piaskowo-makowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa Stryjenki (bez ograniczeń)
Babka piaskowa na 2 jajkach (bez ograniczeń)
Kostka piaskowa (z tofu) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas