7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka pomarańczowa



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

* 6 jajek
* szklanka i 3/4 szklanki mąki
* pół łyżeczki soli
* półtorej szklanki cukru
* 6 łyżek soku pomarańczowej
* 1 łyżka skórki pomarańczowej
* cukier puder

Przygotowanie:

* Mąkę wymieszać z solą.
* Białka i pół szklanki cukru ubić na sztywną pianę.
* Utrzeć żółtka i szklankę cukru.
* Do kogla-mogla dodawać na przemian mąkę i sok pomarańczowy. Cały czas mieszać robotem.
* Na koniec dodać skórkę pomarańczową.
* Masę przełożyć delikatnie do ubitej piany.
* Całość włożyć do nie wysypanej formy.
* Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.
* Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)
Babka gotowana (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka cynamonowa (ovo-wege)
Babka kiślówka (ovo-wege)
Babka ananasowa (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas