7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka ryżowa z morelami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 i 1/2 szklanki ryżu,
2 szklanki mleka,
1 szklanka wody,
sól,
1 łyżka masła,
1 paczka cukru waniliowego,
50 dag moreli,
3 jaja,
2-3 łyżki cukru,
bułka tarta, tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącego mleka z wodą, dodać sól, masło i ugotować na sypko. Do ugotowanego ryżu dodać utarte z cukrem żółtka, zapach waniliowy i wymieszać z ubitą pianą z białek. Włożyć masę do przygotowanej formy i wypiekać w piekarniku ok. 40 min. Morele wymyć, wypestkować. Z 2 szklanek wody i 1 łyżki cukru przygotować syrop, gotując przez 10 min, odstawić do ostudzenia. Upieczoną babkę wyłożyć na półmisek. W środek włożyć morele i oblać syropem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka ryżowa z brzoskwiniami (bez mąki!) (bez ograniczeń)
Sernik z morelami (bez ograniczeń)
Biscotti migdałowe z morelami (wegańska)
"Sernik" na zimno z morelami (lakto-wege)
Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska)
Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW)
Manna z amarantusem i suszonymi morelami (wegańska)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)
Babka gotowana (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas