7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

5 dag drożdży
25 dag (1 szklanka) cukru
4 jaja
1,5 szklanki mleka

80 dag (4 szklanki) mąki
20 dag margaryny
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i jaja, rozmieszać łyżką, wlać mleko, wymieszać i pozostawić na około 12 godzin.

Dodać mąkę i roztopiony, przestudzony tłuszcz oraz cukier waniliowy lub esencję. Dokładne wymieszać łyżką, wlać do wysmarowanej tłuszczem formy do 1/3 wysokości, pozostawić do wyrośnięcia i piec około 40 min. w średnio gorącym piekarniku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

~Rutsboi
Bezmięsna nie musi znaczyć naturalna. Każdy ma swoje powody, dla których przechodzi na weg*anizm ;)
~Annn 2011-03-02 02:49:42.982

Dla mnie to lipa ze używasz w przepisie "lakto-ovo-wege"
takich składników: "cukier waniliowy lub esencję."
Przecież to ma byc kuchnia naturalna . bez sensu ;[
~Rutsboi 2011-03-01 23:24:09.294

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bagietki śródziemnomorskie z dipem bazyliowym (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas