7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

4 średnie banany
olej do smażenia

gęste ciasto naleśnikowe:
pół szklanki mąki ziemniaczanej
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2 żółtka
łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę ziemniaczaną z mąką zwykłą, proszkiem do pieczenia, żółtkami, cukrem waniliowym i taką ilością wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 5 minut.

Banany przekroić wzdłuż. Obtoczyć (maczać) je w cieście. Smażyć na oleju na brązowy kolor. Podawać na gorąco.

Wskazówki i uwagi:

Można udekorować bitą śmietaną i dodatkowo posypać wiórkami czekoladowymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:P.S.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany smażone w cieście naleśnikowym (wegańska)
Racuszki z bananów czyli banany w cieście naleśnikowym (bez ograniczeń)
Kalafior w cieście naleśnikowym (bez ograniczeń)
Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Banany w cieście kokosowym (wegańska)
Banany w cieście z rumem (bez ograniczeń)
Kwiaty akacji w cieście naleśnikowym (ovo-wege)
Rumowe banany w cieście drożdżowym (bez ograniczeń)
Zielsko na talerzu - żywokost w cieście naleśnikowym (wegańska)
Parówki sojowe w cieście naleśnikowym z serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas