7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Biszkopt z rabarbarem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 jaja,
25 dag (1 szklanka) cukru,
25 dag (1 1/4 szklanki) mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
80 dag rabarbaru,
5 dag (3 łyżki) cukru,
cynamon,
cukier puder do posypania,
masło i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Umyty rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z 3 łyżkami cukru i pozostawić w naczyniu, żeby puścił sok. Formę wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Rabarbar odcedzić, włożyć na dno formy i oprószyć cynamonem. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie wymieszać z ubitymi jajami. Rabarbar ułożyć w formie i zalać ciastem. Piec 50-60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Po ostygnięciu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopt 2 (ovo-wege)
Biszkopt 3 (ovo-wege)
Biszkopt (ovo-wege)
Racuszki z rabarbarem (wegańska)
Babeczki z rabarbarem (ovo-wege)
Biszkopt na białkach (ovo-wege)
Biszkopt zaparzany (ovo-wege)
Biszkopt z amarantusem (ovo-wege)
Biszkopt z owocami (ovo-wege)
Biszkopt z serem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas