7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Biszkopt ze świeżymi truskawkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

75 dag truskawek,
2 krążki biszkoptu o średnicy 20 cm,
2 szklanki śmietanki,
10 dag cukru pudru,
wanilia,
4 łyżeczki kirszu lub koniaku,
12 łyżek soku z malin lub truskawek.

Przygotowanie:

Dokładnie myjemy truskawki pod bieżącą wodą, odrywamy szypułki i wstawiamy do lodówki.
Oba krążki biszkoptu musimy przekroić poziomo na połowy.
Przyrządzamy krem:
Ubijamy trzepaczką śmietankę, dodajemy cukier i wanilię. Sok z owoców rozprowadzamy alkoholem.
Na okrągłym talerzu kładziemy krążek biszkoptu, nasączamy go trzema łyżkami soku i pokrywamy kremem. Na kremie układamy warstwę truskawek
Układamy je ciasno, jedna obok drugiej, czubkami do góry. W ten sam sposób układamy dalsze warstwy biszkoptu, kremu i truskawek. Ciasto trzymamy w lodówce, aż do chwili podania na stół.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"Pani"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopt 3 (ovo-wege)
Biszkopt 2 (ovo-wege)
Biszkopt (ovo-wege)
Biszkopt z amarantusem (ovo-wege)
Biszkopt zaparzany (ovo-wege)
Biszkopt na białkach (ovo-wege)
Biszkopt z owocami (ovo-wege)
Biszkopt z serem (bez ograniczeń)
Biszkopt z rabarbarem (bez ograniczeń)
Biszkopt wegański (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas