7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Biszkopty

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

JAJKA 10
CUKIER 1/2 kg
MĄKA 3 szklanki
Uwagi: 1/2 kg cukru - 2 pełne szklanki.

Przygotowanie:

Całe jajka z cukrem ubijać na parze (garnek z jajkami wstawiamy do większego garnka z wrzącą wodą) lub na płytce azbestowej ok. 10 minut po czym wyjąć z pary i ubijać aż do ostygnięcia. Ponownie ubijać na parze 10 minut i znów studzić ubijając. Do ostudzonej masy dodać przesianą mąkę i lekko wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem (margaryna, masło roślinne), oprószyć mąką i szprycować kornetem podłużne kawałki. Piec w średnio gorącym piekarniku do 30 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas