7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ratatouille - jarzynowy garnek

Kuchnia śródziemnomorska.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

kawałek cukinii
kawałek bakłażana
1 żółta papryka
2-3 pomidory
1 cebula
1 ząbek czosnku
oliwa do smażenia
listek laurowy
1 łyżka świeżej bazylii
1 łyżka natki
1 łyżeczka świeżego tymianku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cukinię pokroić w plastry, bakłażana - w kostkę, paprykę - w paski. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w talarki, czosnek obrać i zmiażdżyć.

Cebulę zrumienić na oliwie, dodać resztę jarzyn, czosnek, listek laurowy i zioła, dusić razem 10 minut, przyprawić. Podawać np. z bagietką i dobrym winem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

mniam! proste a jakie pyszne!
Monica 2012-08-08 17:12:04.091

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Garnek orkiszowy (lakto-wege)
Ratatouille z selerem (wegańska)
Prowansalskie ratatouille (wegańska)
Ziemniaczane ratatouille (wegańska)
Ratatouille po chińsku (wegańska)
Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Sałatka jarzynowa (wegańska)
Krupnik jarzynowy (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas