7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kwas chlebowy podchmielony (z suszonym chmielem)



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 kg wysuszonego chleba razowego
7,5 litra wody
10 g suszonego chmielu
25 g rodzynek
25 g świeżych drożdży
0,5 kg cukru

Przygotowanie:

Zagotować 5 litrów wody, wrzątkiem zalać chleb i odstawić na 12 godzin. Chmiel zalać pozostałą przegotowaną zimną wodą i gotować na małym ogniu 20 minut. Potem zestawić z ognia, szczelnie przykryć, obwiązać ściereczką i odstawić na 3-4 godziny.

Oba płyny przecedzić, połączyć ze sobą i podgrzać do temperatury 30°C. Dodać rodzynki, drożdże roztarte z odrobiną cukru, wsypać pozostały cukier. Zostawić w ciepłym miejscu na 15-20 godz.

Potem przecedzić i rozlać do szczelnie zamykanych butelek. Po dwóch dniach nadaje się do picia.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kwas chlebowy (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska)
Kwas chlebowy - recepta uproszczona (z miętą) (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy z dodatkiem soku z cytryny (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy - oryginalna recepta (ze słodem zbożowym, miętą i białą melasą) (wegańska & RAW)
Kwas wigilijny (wegańska)
Kwas litewski (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas