7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa jarzynowa neapolitańska



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

40 dag warzyw mieszanych (marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, kalarepa, 1/2 szklanki zielonego groszku),
sól, pieprz,
3 łyżki startego żółtego sera,
1/2 szklanki śmietany,
4 łyżki makaronu,
zielenina

Przygotowanie:

Obrane i umyte warzywa pokrajać na cienki makaronik lub zetrzeć na tarce, kalafior podzielić na cząstki, zalać w garnku 1 i 1/2 l wrzącej wody, dodać sól, pieprz, gotować na dość silnym ogniu przez 15 min. Następnie dodać makaron i gotować przez dalsze 15 min. Po odstawieniu z ognia dodać ser, wlać śmietanę i wsypać zieleninę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa neapolitańska - krem z pomidorami i żółtym serem (bez ograniczeń)
Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa neapolitańska - z warzywami, długim makaronem i żółtym serem (lakto-wege)
Zupa jarzynowa z zielonych ogórków (wegańska)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)
Zupa jarzynowa z kalafiorem i zieloną soczewicą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas