7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Coleslaw z nasionami selera



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

biała kapusta
łyżeczka soli
łyżeczka sparzonych nasion selera
łyżeczka pieprzu
łyżeczka cukru
łyżeczka musztardy
łyżka octu
łyżka majonezu
łyżka śmietany

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować bardzo cienko. Posolić, zgnieść rękoma i odstawić na 10 min. Nasiona selera sparzyć.

Znów zgnieść kapustę rękoma, jeżeli powstanie jakiś sok, odcisnąć.
Wymieszać pozostałe składniki, dodać do kapusty, wymieszać. Odstawić na pół godziny, żeby się przegryzło.

Wymieszać, spróbować i doprawić do smaku octem lub cukrem.

Wskazówki i uwagi:

Parzenie/ gotowanie nasion selera powoduje zmniejszenie ich goryczy i zwiększa ich słodycz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: MagdalenaB
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Coleslaw czosnkowy (bez ograniczeń)
Coleslaw z rodzynkami (bez ograniczeń)
Coleslaw tradycyjny (bez ograniczeń)
Razowiec wykwintny z orzechami i nasionami (wegańska)
Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska)
Ziemniaki smażone/pieczone z nasionami kopru włoskiego (wegańska)
Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska)
Sznycel z selera (wegańska)
Ratatouille z selerem (wegańska)
Kotlety z selera (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas