7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Coleslaw z nasionami selera



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

biała kapusta
łyżeczka soli
łyżeczka sparzonych nasion selera
łyżeczka pieprzu
łyżeczka cukru
łyżeczka musztardy
łyżka octu
łyżka majonezu
łyżka śmietany

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować bardzo cienko. Posolić, zgnieść rękoma i odstawić na 10 min.

Znów zgnieść kapustę rękoma, jeżeli powstanie jakiś sok, odcisnąć.
Wymieszać pozostałe składniki, dodać do kapusty, wymieszać. Odstawić na pół godziny, żeby się przegryzło.

Wymieszać, spróbować i doprawić do smaku octem lub cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: MagdalenaB
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Coleslaw czosnkowy (bez ograniczeń)
Coleslaw z rodzynkami (bez ograniczeń)
Coleslaw tradycyjny (bez ograniczeń)
Razowiec wykwintny z orzechami i nasionami (wegańska)
Ziemniaki smażone/pieczone z nasionami kopru włoskiego (wegańska)
Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska)
Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska)
Kotlety z selera (wegańska)
Placuszki z selera (ovo-wege)
Ratatouille z selerem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas