7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka z fasoli, dyni i papryki



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 szklanki suchej fasoli
20 dag dyni lub kabaczka
4 cebule (20 dag)
1 łyżka masła
2 strąki papryki
6 łyżek śmietany
6 łyżek tartego żółtego sera
pieprz
cząber
sól
1 łyżka tłuszczu do naczynia

Przygotowanie:

Fasolę wypłukać, zalać wodą, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Pod koniec gotowania posolić i odkryć, aby odparować wodę.

Dynię umyć, obrać, pokroić na kawałki i wstawić na sucho (bez wody) do piekarnika nagrzanego do 150°C. Gdy zmięknie, zemleć ją z połową fasoli. Wymieszać dokładnie z pozostałą fasolą, zeszkloną na maśle cebulą, drobno pokrojoną papryką, 4 łyżkami śmietany, 4 łyżkami sera, pieprzem i cząbrem, posolić.

Masę włożyć do głębokiego naczynia wysmarowanego tłuszczem, polać resztą śmietany, posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 15 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka z ziemniaków i dyni (wegańska)
Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń)
Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska)
Zapiekanka z obsmażanej cukinii, papryki i pomidorów (lakto-wege)
Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege)
Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki (wegańska)
Zielona zapiekanka: brokuł, fasolka i groszek (lakto-wege)
Sałatka z czerwonej fasoli, ogórka kiszonego, papryki i pomidora (lakto-wege)
Sałatka kawalerska - z fasolki, pieczarek, papryki i ogórków konserwowych (wegańska)
Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas