7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Białe parfait czekoladowe



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 żółtka
3 jaja
175 g cukru
1/2 filiżanki białego rumu (100ml)
250 g białej czekolady
3/8 l słodkiej śmietanki
2 torebki cukru waniliowego
1 torebka zagęstnika do bitej śmietany
1 słoiczek wiśni w likierze Maraschino
1 filiżanka siekanych pistacji (200ml)

Przygotowanie:

Żółtka i jaja wymieszać z cukrem dodając rum, ubić na krem ustawiając naczynie na rondlu z wrzącą wodą; połączyć ze stopioną czekoladą. Zdjąć z ognia, wystudzić ciągle mieszając. Śmietankę ubić z dodatkiem cukru waniliowego i zagęstnika, delikatnie wymieszać z kremem jajecznym. Wiśnie starannie osączyć z likieru i osuszyć; grubo posiekać i dodać do masy wraz z pistacjami. Masę przełożyć do foremki, wstawić do zamrażarki na 1.5 - 2 godziny.
Przed podaniem pokroić w plastry.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:robmar@lipa.mimuw.edu.pl (Robert Maron)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Parfait do snu, czyli kremowe lody makowe z sosem migdałowym (bez ograniczeń)
Lody czekoladowo - czekoladowe (wegańska)
Biała kapustka (wegańska)
Biała czekolada (wegańska)
Biała polewka (lakto-wege)
Krem czekoladowy (wegańska+miód)
Koktajl czekoladowy (lakto-wege)
Rolada czekoladowa (ovo-wege)
Omlet czekoladowy (ovo-wege)
Mus czekoladowy (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas