7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaronowa sałatka leśna (z kurkami i zielonym groszkiem)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

50 g makaronu typu wstążki
50 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
125 g kurek
1 cebula dymka
oliwa do smażenia
sok z cytryny
kilka liści sałaty
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron ugotować, odcedzić.
2. Groszek ugotować w osolonym wrzątku (5 minut).
3. Cebulę posiekać.
4. Grzyby i cebulę smażyć na oliwie przez 3 minuty, przyprawić, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
5. Sałatę porozrywać palcami na małe kawałki.
6. Składniki wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Winegretowa sałatka makaronowa z papryką i groszkiem konserwowym (wegańska)
Sałatka: prażona quinoa z chrupiącym tofu, pomidorem i zielonym groszkiem (wegańska)
Ryż z zielonym groszkiem (wegańska)
Sałatka z kurkami (lakto-wege)
Canelloni z zielonym groszkiem w pomidorach (bez ograniczeń)
Żółty ryż z zielonym groszkiem (wegańska)
Papryczki faszerowane zielonym groszkiem (wegańska)
Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska)
Sałatka z soczewicy z grzybami leśnymi (wegańska)
Zapiekanka makaronowa z groszkiem i porem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas