7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krem (deser) z suszonych moreli

Kuchnia francuska.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

250 g suszonych moreli
4 łyżki cukru
2 szklanki mleka
4 żółtka
60 g cukru pudru
0,5 paczki cukru waniliowego

Przygotowanie:

Wymyte morele namoczyć na noc w gorącej wodzie. Następnie dodać cukier i ugotować w tej samej wodzie. Przetrzeć przez sito.

Mleko zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - stale mieszając. Postawić miskę z masą na naczyniu z gotującą się wodą (kąpiel wodna) i ubijać na parze dodając stopniowo zagotowane mleko. Kiedy krem zgęstnieje zdjąć miskę z naczynia. Ostudzić mieszając, aby nie zrobił się na powierzchni kremu kożuch.

Połączyć krem z utartymi morelami. Włożyć do salaterek i oziębić w lodówce.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mleko z kaszy jaglanej i moreli suszonych (wegańska)
Egzotyczny deser : krem z mango (lakto-wege)
Krem z kaszy jaglanej (deser) (wegańska)
Deser (krem) z awokado i likieru pomarańczowego (ovo-wege)
Bananowe tahini - krem (deser "sezamkowy") (wegańska)
Zupa krem z soczewicy z kurkumą i śliwkami suszonymi (wegańska)
Krem z groszku konserwowego z kaparami i suszonymi pomidorami (wegańska)
Sok z moreli na wzmocnienie (wegańska & RAW)
Kokosowo-migdałowy krem zbożowy (pyszny i prosty makrobiotyczny deser) (wegańska)
Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas