7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jaja po wiedeńsku



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

2 jaja,
10g masła,
sól

Przygotowanie:

W rondelku zagotować wodę. Do szklanki wybić uprzednio umyte jaja i nie mieszając wstawić do kąpieli wodnej na 3-4 minuty. Obserwować kolejne zmiany białka i żółtka. Gdy białko jest ścięte, wyjąć szklankę z wody, postawić na podstawce z łyżeczka, na jajo dać porcje świeżego, surowego masła i szczyptę soli.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń)
Jaja po węgiersku (ovo-wege)
Jaja alabama (ovo-wege)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)
Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege)
Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas