7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupka-krem jarzynowo-buraczana (dla maluchów)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 buraczek
1 mała marchewka
1 mała pietruszka
1 mały ziemniaczek
plasterek selera (mało, bo zmienia smak)
0,5 łyżeczki oliwki z oliwek (lub rzepakowego zimnotł. lub sojowego)
3-4 łyżeczki kaszki ryżowej

Przygotowanie:

Buraka kroimy w b. drobną kostkę i wrzucamy do małej ilości wody. Po ok. 1/2 godziny dodajemy marchewkę i pietruszkę. Po 10 min. ziemniaka i selera. Warzywa wrzucamy stopniowo, ponieważ buraki są twarde i najdłużej się gotują.

Gdy warzywka będą miękkie, wrzucamy wszystko do malaksera/blendera i traktujemy zupkę tymże urządzeniem na najwyższych obrotach przez kilka minut. Dodajemy 0,5 łyżeczki oliwki z oliwek (lub rzepakowego zimnotłoczonego lub sojowego) i 3-4 łyżeczki kaszki ryżowej.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupka-krem jarzynowa z porem (wegańska)
Zupka śmieciówka czyli jarzynowy krem z soczewicą i kaszą lub ryżem (wegańska)
Zupka jarzynowa z brokułami (wegańska)
Zupka jarzynowa z pomidorkiem (wegańska)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)
Zupka krem z kukurydzy ze śmietaną i garam masala (lakto-wege)
Buraczane łódki w szuwarach - zupa krem ziemniaczany dla dzieciaków (wegańska)
Krem jarzynowo-dyniowy z prażonym słonecznikiem i kiełkami (wegańska)
Zupa-krem jarzynowo-szczawiowa z majerankiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas