7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ocet owocowy (malinowy, czereśniowy lub inny)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

5% ocet - 3/4 litra lub trochę więcej
trochę świeżych owoców (najlepsze maliny albo czereśnie) - tak mniej więcej kubek

Przygotowanie:

Owoce wrzucam do litrowego słoika i zalewam 5% octem po brzegi. Zakręcam szczelnie i stoi sobie ta mieszanka przez tydzień. Po tygodniu wyrzucam owoce i przelewam gotowy ocet do butelki. Może sobie tak stać w butelce długo, a co za aromat w sałacie!
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Ewa M.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl czereśniowo-truskawkowy (wegańska)
Sos czereśniowy ze szczyptą imbiru (wegańska)
Jajka w occie (ovo-wege)
Ocet jabłkowy (wegańska)
Ocet jeżynowy na bazie octu jabłkowego (wegańska)
Truskawki w occie balsamicznym (wegańska)
Ocet winny domowy (wegańska)
malinowy chruśniak (bez ograniczeń)
Sałata z winegretem z octem balsamicznym (wegańska)
Deser z awokado z octem balsamicznym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas