7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grzyby zapiekane



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

80 dag grzybów,
3 dag tłuszczu,
5 dag cebuli,
sól,
pieprz,
1/8 l śmietany,
4-6 dag sera tylżyckiego,
2 dag masła,
2 dag tartej bułki.

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, opłukać, większe pokrajać, mniejsze pozostawić w całości. Dusić do miękkości z tłuszczem, obraną, pokrajaną cebulą i 2-3 łyżkami wody. Sos odparować, do grzybów dodać sól i pieprz, wymieszać, ułożyć w kokilkach lub na półmisku do zapiekania, zalać śmietaną, posypać tartym serem zmieszanym z tartą zrumienioną bułką, skropić masłem. Wstawić do piekarnika i zapiec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Leśne grzyby zapiekane o orzechowym aromacie (wegańska)
Grzyby z jajek (bez ograniczeń)
Grzyby panierowane (bez ograniczeń)
Grzyby kiszone (wegańska)
Grzyby w pomidorach (wegańska)
Grzyby po litewsku (lakto-wege)
Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń)
Grzyby jak ryby (wegańska)
Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas