7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kwas owocowy z truskawek i poziomek



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

50 dag truskawek,
50 dag poziomek,
70-80 dag cukru,
2-3 dag drożdży,
5 l wody,
kwasek cytrynowy

Przygotowanie:

Owoce dokładnie przebrać, usuwając części nadgniłe; umyć i usunąć szypułki. Truskawki pokrajać w plastry, poziomki lekko rozgnieść. Do wyparzonego kamiennego naczynia włożyć rozdrobnione owoce i zalać je gorącą, przegotowaną wodą. Naczynie przykryć i pozostawić na 12 godz. Po upływie tego czasu odcedzić, do wywaru dodać roztarte z częścią cukru drożdże, resztę cukru i kwasek cytrynowy. Dokładnie wymieszać, przykryć i zostawić w cieple na 12 godz. Rozlać płyn do czystych butelek i szczelnie zamknąć. Pić po 3 dniach.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa owocowa z truskawkami i cynamonem (wegańska)
Słodka zupa owocowa z truskawkami i brzoskwiniami lub morelami (wegańska)
Sałatka owocowa z kiwi, truskawkami i jagodami (wegańska & RAW)
Koktajl z lodów i poziomek (lakto-wege)
Kwas wigilijny (wegańska)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Kwas chlebowy (wegańska)
Kwas litewski (wegańska)
Chłodnik z poziomek i czarnej porzeczki z jogurtem (lakto-wege)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas