7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kwas z soków: poziomkowego i porzeczkowego



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki soku z poziomek,
2 szklanki soku z poprzeczek,
1 kg cukru,
2-3 drożdży,
3 szt. goździków,
cynamon,
3 dag rodzynków

Przygotowanie:

Zagotować wodę z 75 dag cukru i cynamonem. Przelać do kamiennego naczynia i ostudzić do temperatury 20-25C. Dodać soki owocowe, zmielone goździki i rodzynki. Z resztą cukru rozetrzeć dokładnie drożdże i dodać do płynu. Całość pozostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem na 8-10 godz. Przygotować umyte i wyparzone butelki lub słoje twist. Napełnić je napojem i szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu. Kwas nadaje się do picia na trzeci dzień.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)
Smootie porzeczkowy (wegańska & RAW)
Chłodnik poziomkowo-truskawkowy z maślanką (lakto-wege)
Koktajl bananowo porzeczkowy (wegańska)
Zupa malinowo - porzeczkowa (lakto-wege)
Placek porzeczkowo-truskawkowy (wegańska)
Galaretka porzeczkowa (na zimę) (wegańska)
"Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska)
Bananowo-porzeczkowy koktajl (wegańska)
Kwas wigilijny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas