7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Italian Frittata

Przepis na proste a wykwintne danie z jajek



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

9 JAJEK
1/2 SZKLANKI UTARTEGO OSTREGO SERA (CHEDDAR)
20 DKG. MROZONEGO,POSIEKANEGO SZPINAKU
10 DKG. PIECZAREK
1 DUZA CEBULA

Przygotowanie:

Rozbic jaja widelcem, wymieszac z sertem i ugotowanym, dobrze odcisnietym szpinakiem. Usmazyc pokrojona cebule z pokroionymi w kostke pieczarkami, ostudzic i dodac do jajek. Wlozyc do zaroodpornego naczynia i piec ok. 1 godz w sredniej temperaturze. Mozna pic z czerwonym winem........
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Andrzej Bobola
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Frittata ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Frittata z brokułami (bez ograniczeń)

Nowości:

Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu (wegańska)
"Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska)
Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska)
Barszcz zakarpacki (lakto-wege)
Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas