7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jabłka zapiekane z orzechami



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

4 jabłka (50 dag),
10 orzechów włoskich (5 dag łuskanych)
2 łyżki miodu,
2 białka,
5 łyżek cukru pudru

Przygotowanie:

Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, robiąc otwór tylko od strony ogonka. Orzechy wyłuskać ze skorupek, zemleć, wymieszać z miodem. Mieszaniną napełnić jabłka, ułożyć w naczyniu wyłożonym folią aluminiową. Z białek i cukru pudru ubić sztywną pianę. Na każde jabłko nałożyć ubitej piany. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 100 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

dobre :)
~Beata 2007-10-09 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Serowe sufleciki i jabłka zapiekane z granolą (bez ograniczeń)
Farka - kuskus na słodko zapiekany z orzechami i daktylami (wegańska)
Jabłka w kruszonce (lakto-wege)
Jabłka w szlafroczkach (bez ograniczeń)
Jabłka z patelni (wegańska)
Jabłka w cieście (wegańska)
Syli jabłka z grilla (wegańska+miód)
Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege)
Duszone jabłka z granolą (wegańska)
Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas