7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

6 jaj
3 łyżki posiekanej cebuli
3 łyżki posiekanej papryki
4 łyżki masła lub oleju
sól
pieprz
4 łyżki tartej bułki
1/2 szklanki utartego sera żółtego

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę i paprykę smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Przełożyć do płaskiego żaroodpornego naczynia, na wierzch wbić ostrożnie jaja i posypać bułką wymieszaną z serem.

Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 170°C i piec do ścięcia się jaj.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń)
Jaja po wiedeńsku (ovo-wege)
Jaja po węgiersku (ovo-wege)
Jaja alabama (ovo-wege)
Jajecznica po hiszpańsku - z pomidorem (ovo-wege)
Papryka po hiszpańsku (z patelni) (wegańska)
Ogórki na ostro - w papryce (na zimę) (wegańska)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas