7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kasza gryczana z serem twarogowym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

25 dag kaszy gryczanej,
1/2 l wody,
2 dag tłuszczu,
pół białka,
10 dag cebuli,
tłuszcz do cebuli,
25 dag sera twarogowego,
150 ml śmietany,
sól, pieprz

Przygotowanie:

Kaszę odsiać, usunąć zanieczyszczenia, wsypać do naczynia wymieszać z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku często mieszając. Do wrzącej, osolonej wody dodać tłuszcz i kaszę, zagotować mieszając. Następnie przykryć wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na dwie godziny mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, usmażyć, wymieszać ze zmielonym serem twarogowym i kaszą, doprawić do smaku, polać doprawioną śmietaną i zapiec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

hm.szkoda że nie ma napisane jak dlugo to wypiekać?i w ilu stopniach?
~sitek 2009-10-24 16:04:32.266

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza gryczana ze szpinakiem (wegańska)
Brukselka z kasza gryczaną (bez ograniczeń)
Zielona kasza gryczana (wegańska)
Kasza gryczana + seler (wegańska)
Zapiekanka twarogowo-wiśniowa z kaszą gryczaną (bez ograniczeń)
Kasza gryczana z duszonymi warzywami (wegańska)
Kasza gryczana z marchewką i brokułami (wegańska)
Kasza gryczana z jajkiem sadzonym (ovo-wege)
Kasza gryczana z orzechami arachidowymi (wegańska)
Kasza gryczana z dynią i pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas