7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa minestra



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 cebule,
ząbek czosnku,
3 łyżki oleju,
mały seler,
2 małe marchewki,
10 dag fasolki szparagowej,
1250 ml rosołu,
5 łyżek ryżu,
puszka zielonego groszku,
1 łyżka ketchupu,
sól, pieprz,
4 pomidory,
4 łyżki tartego żółtego sera

Przygotowanie:

Czosnek i cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać i podsmażyć. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli. Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokrajać, dodać do warzyw z cebulą, zalać rosołem i gotować. Ryż wypłukać, osączyć, włożyć do warzyw i razem gotować do miękkości. Na koniec dodać groszek i ketchup. Pomidory umyć, pokroić w grube plasterki, wymieszać ze startym serem i połączyć z zupą. Gotować na małym ogniu przez 5 min, zaraz podawać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Minestrone - wegetariańska zupa ze świderkami [Minestra-Zuppa vegetariana con fusilli] (wegańska)
Zupa ogórkowa (lakto-wege)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Zupa marchewkowa (wegańska)
Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)
Zupa z rydzów (lakto-wege)
zupa selerowa 1 (lakto-wege)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Zupa koperkowa (lakto-wege)
Zupa jabłkowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas