7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

150 g grzybów suszonych (lub 50 dag świeżych)
2 szklanki mleka
50 g mąki
2 jaja
70 g bułki tartej
sól
pieprz
1/4 szklanki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Grzyby umyć i namoczyć w mleku na kilka godzin. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, dobrze osączyć. Grzyby panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)
Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami (bez ograniczeń)
Grzyby zapiekane (lakto-wege)
Grzyby z jajek (bez ograniczeń)
Grzyby kiszone (wegańska)
Grzyby w pomidorach (wegańska)
Grzyby po litewsku (lakto-wege)
Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń)
Grzyby jak ryby (wegańska)
Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas