7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grzyby po litewsku

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

500 g małych grzybów,
4 cebule,
250 g suchego chleba żytniego,
200 g masła,
sól

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, wypłukać. Cebulę drobno posiekać, a chleb dobrze pokruszyć lub utrzeć na tarce. Rondel posmarować masłem, włożyć część grzybów, posypać chlebem na to położyć parę kawałeczków masła, lekko posolić i w podobny sposób układać na przemian następne warstwy: grzyby, chleb, masło, aż rondel się wypełni. Dusić pod przykryciem do miękkości grzybów.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

jakie grzyby byście tu proponowali? jakiego gatunku? myślicie że z pieczarkami też wyjdzie? bo póki co nie sezon, a kupnych (np.mrożone), których sama nie przebrałam i nie sprawdziłam, na pewno nie użyję.
~kuna 2008-03-13 15:39:58.656

Pycha :) Przed chwilą zrobiłam grzybki, co prawda na jedną osobę, ze świeżym chlebem i w proporcjach "na oko", ale wszyło super.
~anucha 2006-08-21 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzyby zapiekane (lakto-wege)
Grzyby z jajek (bez ograniczeń)
Grzyby panierowane (bez ograniczeń)
Grzyby kiszone (wegańska)
Grzyby w pomidorach (wegańska)
Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem (bez ograniczeń)
Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń)
Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska)
Grzyby jak ryby (wegańska)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas