7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jaja faszerowane pieczarkami

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

5 jaj
10 dag pieczarek
olej do smażenia
natka pietruszki lub szczypiorek
sól
pieprz
do dekoracji: sałata, majonez, natka pietruszki

Przygotowanie:

Jaja ugotować na twardo. Gdy przestygną, zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Połączyć z rozgniecionymi widelcem żółtkami i drobno posiekaną zieleniną. Doprawić solą i pieprzem.

Otrzymaną masą napełnić białka jaj i ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Całość udekorować majonezem oraz gałązkami pietruszki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Fajny smak i bardzo proste wykonanie :)
Irre 2013-03-30 17:00:17.29

Przepis świetny,wykonanie łatwe i bezproblemowe a smak wyśmienity!!
~Lestat 2005-04-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas