7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

500 g grzybów
100 g czerstwej bułki
50 g cebuli

sól
pieprz
zielenina
2 jajka
80 g oleju
100 g bułki tartej

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w niedużej ilości osolonej wody, odcedzić. Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na małej ilości tłuszczu.

Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Dodać sól, pieprz, drobno posiekaną zieleninę, wbić jaja, wsypać łyżkę bułki tartej. Masę dobrze wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege)
Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege)
Zupa z grzybów prawdziwych (lakto-wege)
Zrazy z grzybów w śmietanie (bez ograniczeń)
Gulasz z grzybów i soczewicy (wegańska)
Zupa z leśnych grzybów (wegańska)
Zupa z grzybów, pomidorów i kabaczków (lakto-wege)
Gołąbki z nadzieniem z ziemniaków i grzybów (bez ograniczeń)
Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska)
Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas