7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Krokiety po królewsku (pieczarkowe)



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

600 g pieczarek
50 g masła lub margaryny
ser żółty
2 żółtka + jajko do panierki
tarta bułka
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, wymieszać z startym serem, 2 żółtkami i tartą bułką, doprawić do smaku.

Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm, pokroić na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki (przepis przerobiony na wege)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

to jakieś obrzydlistwo wychodzi. i co to ma wspólnego z krokietami?
~Marta 2012-01-23 23:42:57.87

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krokiety pieczarkowe z jogurtowo-miętowym dipem (kuchnia 5 przemian) (bez ograniczeń)
Krokiety sojowe (bez ograniczeń)
Krokiety z kapustą i grzybami (ovo-wege)
Krokiety z zielonej soczewicy (ovo-wege)
Krokiety fasolkowo-jaglane (wegańska)
Krokiety pęczakowo-grzybowe (ovo-wege)
Krokiety ze szpinakiem i fetą (bez ograniczeń)
Krokiety ziemniaczano serowe z sosem (bez ograniczeń)
Krokiety z kapustą kwaszoną i pieczarkami (wegańska)
Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas