7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rydze z patelni (saute lub w śmietanie)

Do rydzów można podać chleb lub grzanki.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg rydzów
100 g masła (dla wegan olej)
sól
ew. kilka łyżek śmietany

Przygotowanie:

Rydze oczyścić, wypłukać zmieniając kilkakrotnie wodę. Trzonki rydzów odciąć, a kapelusze osuszyć na sicie, układając blaszkami do dołu.

Na dużej patelni rozgrzać masło, układać rydze blaszkami do góry i smażyć na silnym ogniu. Po kilku minutach widelcem odwrócić grzyby i smażyć z drugiej strony. Uważać, aby ich zbytnio nie wysuszyć, bo będą niesmaczne.

Gorące rydze posolić i podać na patelni, na której były smażone. Do usmażonych rydzów można dodać kilka łyżek śmietany, wymieszać i jeden raz zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszone rydze (wegańska)
Rydze po generalsku (bez ograniczeń)
Kurki saute na oliwie i maśle (lakto-wege)
Jabłka z patelni (wegańska)
Kalafior z patelni (wegańska)
Kolorowe jajka z patelni (ovo-wege)
Cukierki przyrządzane na patelni (lakto-wege)
Wegańskie ciasteczka z patelni (wegańska)
Sałatka z soczewicą z patelni (lakto-wege)
Bananowe tofurniki z patelni (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas