7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Brzoskwinie zapiekane



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 brzoskwinie,
50 g biszkoptów,
50 g czekolady,
3 łyżki winiaku,
łyżka orzechów

Krem:
szklanka mleka,
2 jaja,
łyżka mąki ziemniaczanej,
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Najpierw sporządzić krem: mąkę ziemniaczana i żółtka rozprowadzić niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i - po zdjęciu z ognia - połączyć z żółtkami i mąką, stale mieszając. Dodać masło, a następnie pianę z białek. Na dnie wysmarowanej masłem ogniotrwałej formy układać biszkopty, posypując je startą czekoladą, ułożyć na nich półówki sparzonych i obranych ze skórki brzoskwiń. Całość skropić winiakiem, przykryć kremem, posypać orzechami i cukrem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku przez 15 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Brzoskwinie po włosku (wegańska)
Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege)
Gorące pikantne brzoskwinie (wegańska)
Brzoskwinie w szampanie z kremem malinowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w aromatycznym syropie z pieprzem (wegańska)
Zapiekana z soi (lakto-wege)
Grzyby zapiekane (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas