7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Budyń kokosowy zapiekany



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 łyżki bułki tartej,
2 łyżki cukru,
2 łyżki wiórków kokosowych,
skórka z cytryny,
1 i 1/2 szklanki mleka,
1 łyżka masła,
2 jaja,
1 łyżka cukru do piany

Przygotowanie:

Do miski włożyć bułkę tartą, cukier, wiórki kokosowe i startą skórkę cytrynową. Część wiórków odłożyć. Zagrzać mleko z masłem, zalać suche składniki, odstawić na 5 min. Żółtka wymieszać z masą i wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia. Piec przez 20-30 min. w temp. 160 st. C. Ubić białka na pianę, dodając po trochu cukier. Pianę wyłożyć na budyń, posypać wiórkami kokosowymi i ponownie wstawić do piekarnika (110 st. C).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Budyń z kaszy jaglanej na mleku kokosowym (wegańska)
Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami (wegańska)
Budyń z tapioki (ovo-wege)
Budyń bananowy (bez ograniczeń)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Budyń z kalafiora (bez ograniczeń)
Budyń z jarmużu (bez ograniczeń)
Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege)
Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege)
Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas