7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Budyń z czerstwej bułki z bakaliami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1/2 czerstwej bułki paryskiej,
1 szklanka mleka,
2 łyżki rodzynek,
2 łyżki łuskanych orzechów i migdałów,
4-6 jaj
3 łyżki masła,
1/2 szklanki cukru,
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, rozetrzeć. Rodzynki opłukać, orzechy posiekać, migdały sparzyć, obrać i pokroić w paski. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć i nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku, roztartą bułkę, cukier. Pod koniec ucierania dodać bakalie. Masę delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Formę budyniową posmarować masłem, posypać tartą bułką, napełnić masą, zamknąć i gotować na parze 45 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bułki (lakto-wege)
Bułki drożdżowe (bez ograniczeń)
Bułki "cebulaczki" (wegańska)
Bułki orkiszowe (wegańska)
Bułki drożdżowe mleczne (bez ograniczeń)
Bułki pełnoziarniste "na oko" (wegańska)
Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska)
Budyń z tapioki (ovo-wege)
Budyń bananowy (bez ograniczeń)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas