7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety ryżowe z cebulą, słoncznikiem i orzachami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2,5 szklanki gotowanego ryżu
2,5 szklanki posiekanej cebuli
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka soku pomidorowego
1/4 szklanki ziaren słonecznika
1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka soli

bułka tarta
olej do smażenia/pieczenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w tartej bułce. Piec w piekarniku na posmarowanej olejem blasze przez 30-40 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Calkiem niezle,choc bardzo suche, musialam dorobic do nich sosik. Nastepnym razem po prostu usmaze jak zwykle kotlety. I dodalam duuuzo wiecej soku pomidorowego do masy niz kaze przepis.
~gaba 2006-01-13 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z kalafiora z cebulą (ovo-wege)
Kotlety ryżowe z kurkami i pietruszką (ovo-wege)
Kotlety ryżowe z kurkami - wersja 2 (bez ograniczeń)
Kotlety z duszonej marchewki i cebuli (ovo-wege)
Cebula smażona z kotletami sojowymi (wegańska)
Sałatka ryżowa ze smażoną cebulą i sosem sojowym (bez ograniczeń)
Kotlety ryżowe z cebulką i żółtym serem (bez ograniczeń)
Kotlety z kalafiora z cebulą i czosnkiem - palce lizać! (wegańska)
Kotlety jajeczne z dodatkiem cebuli i natki (bez ograniczeń)
Mleko ryżowe / napój ryżowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas