7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 strąków papryki
0,5 szklanki ryżu
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
3 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka pasty pomidorowej lub nieco mniej koncentratu

Przygotowanie:

Ryż wypłukać, ugotować w dużej ilości wody. Miękki odcedzić, wymieszać z pietruszką, przyprawić do smaku.

Paprykę oczyścić z nasion i opłukać. Napełnić strąki nadzieniem z ryżu. Nafaszerowaną paprykę ułożyć w niskim, szerokim rondlu, podlać olejem. Dusić pod przykryciem, dolewając od czasu do czasu wrzącą wodę.

Gdy papryka zmięknie do sosu dodać pastę pomidorową i tartą bułkę, jeszcze chwilę poddusić i przyprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pycha! ale proponuje zamiast natki dodac pieczarek! mniammm! :)
~melitele 2004-09-11 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Papryka nadziewana pomidorowo-czosnkowym granulatem sojowym (wegańska)
Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (bez ograniczeń)
Sos pomidorowy z marchewką i papryką (wegańska)
Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska)
Ryż z ciemnym sosem z papryką i nerkowcami (wegańska)
Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska)
Kokardki z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (wegańska)
Zielsko na talerzu - pokrzywa z ryżem i sosem pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas