7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gulasz egipski (paprykowo-pomidorowy z fasolą i kukurydzą)

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
1 szklanka posiekanej cebuli
2 łyżki oleju
2 szklanki kukurydzy z puszki
2 szklanki ugotowanej dużej fasoli
1 szklanka wody
1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów
2 szklanki pokrojonej w krążki młodej cukinii
sól
1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki

Przygotowanie:

Udusić zieloną paprykę i cebulę na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a następnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, gotować przez 15 minut.

Następnie dodać pomidory, cukinię i sól, gotować przez kolejne 20 minut. Podawać posypane zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Albo mi się nie udał, albo poprostu nie gustuję w takich daniach :(
satinette 2010-08-11 19:11:03.703

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gulasz sojowy z fasolą (wegańska)
Pasta paprykowo - pomidorowa (wegańska)
Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą (wegańska)
Zupa pomidorowa z kukurydzą (lakto-wege)
Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Zupa paprykowo-pomidorowa z ryżem lub kuskusem (wegańska)
Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (do kopytek itp.) (wegańska)
Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska)
Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas